PIJNVRIJ BEWEGEN

ARMKLACHTEN

Een veelgehoorde armklacht is een pijnlijke plek aan de buitenzijde van de elleboog. De pijn neemt toe bij tillen, kracht leveren met de hand en bij het strekken van de pols terwijl de elleboog recht is. De pijn kan ook vanuit de elleboog naar de pols stralen. Het is dan moeilijk om iets vast te houden, zoals een pen. Deze pijnklachten noemen we een tennisarm. Een tennisarm is een overbelasting van de ‘polsstrekkers’: een pijnlijke aanhechting van één of meerdere pezen van de elleboog en een verkleving in de spieren. Soms zit de overbelasting aan de binnen-onderzijde van de elleboog, dit noemen we een golferselleboog. De pijn is erg vervelend, maar op de lange termijn niet schadelijk.

OVERIGE SYMPTOMEN ZIJN:

  • Pijn op de plaats waar de pees zich aan het bot hecht

  • Pijn bij het gebruik van een computermuis

  • Pijn bij het oppakken en verplaatsen van voorwerpen

  • Stijfheid na een langere stabiele houding, die na een aantal bewegingen van de elleboog minder wordt

  • Last van een hard aanvoelende en gezwollen onderarm. Het volledig strekken van de elleboog kan pijnlijk en beperkt zijn.

  • Bij een golfersarm voelt u pijn op het bot aan de binnenzijde van de elleboog, aan de onderkant. U voelt pijn als u uw arm buigt.

DE BELANGRIJKSTE OORZAKEN ZIJN:

  • Langdurige overbelasting van de onderarmspieren die de hand strekken (tennisarm) of de hand buigen (golfersarm)

  • Een korte maar sterke overbelasting van de onderarmspieren, de klachten worden direct gevoeld

Als de klachten sport- of werkgerelateerd zijn, is het belangrijk om uit te zoeken waarom ze ontstaan en dit aan te pakken.

ARMRESET BIJ TENNIS OF GOLFERSARM

Loop jij al langdurig rond met arm klachten die maar niet overgaan? Dan kan ArmReset wellicht uitkomst bieden. ArmReset is een behandeling zonder eindeloze oefeningen, naalden of manipulaties zoals kraken. Met zachte technieken zorgen we ervoor dat jouw klachten snel verdwijnen. Het is een revolutionaire therapie, waarbij het blijvend elimineren van triggerpoints (spierknopen) bij chronische pijn centraal staat. We gaan op zoek naar de onderliggende oorzaken, zodat ook deze aangepakt kunnen worden. Triggerpoints ontstaan namelijk nooit zomaar en niet zonder reden.

Het behandelen van alleen spieren is zelden de oplossing. ArmReset Therapie staat voor een totaalaanpak: naast het behandelen van de triggerpoints met de nieuwste reset-technieken, ontvang je voorbereidende opdrachten en coaching. Daarnaast geven we je tools mee om thuis pijnvrij te blijven na het afronden van het traject.

Wil je eindelijk weer vrij kunnen bewegen zonder pijn? contact Vul het contactformulier in voor een gratis telefonisch consult om te bepalen of dit traject voor jouw klachten geschikt is! Neem dan snel contact met ons op: 06 22 105 941 info@vrijbewegen.nl NEEM CONTACT OP

Slide VRIJ BEWEGEN Als therapeut zie ik het als mijn missie om gemotiveerde mensen te helpen om beter en pijnvrij te kunnen bewegen, zodat ze in staat zijn hun LEVEN weer op te pakken en hun dromen na te jagen en te verwezenlijken klachten de therapie triggerpoints over mij voordelen contact