Hoofdpijn | Vrijbewegen
pijnvrij bewegen

HOOFDPIJN

Hoofdpijn, we kennen het allemaal. Een drukkende pijn, bonzend, kloppend, snijdend, of juist scherp. In het voorhoofd, het achterhoofd of bovenop het hoofd. Sommige vormen van hoofdpijn worden juist altijd links of rechts in het hoofd gevoeld. De pijn kan ondraaglijk zijn en je dagelijkse leven flink beïnvloedden. Heb jij al langdurig last van hoofdpijn? Hebben reguliere behandelmethodes er niet voor gezorgd dat je hoofdpijn is verdwenen? Dan is Triggerpoint Reset Therapie wellicht wat voor jou.

DE OORZAAK VAN HOOFDPIJN

Soms is de oorzaak van hoofdpijn eenvoudig aan te wijzen: een verkoudheid, kater of slechte nachtrust. Af en toe last hebben van een lichte hoofdpijn is niet vreemd, dit komt vaak voor en levert weinig problemen op. Het wordt anders als je langdurig last hebt van aanhoudende en hevige hoofdpijnen. In de meeste gevallen is de oorzaak lastig aan te wijzen. We onderscheiden grofweg drie hoofdpijnen:

Migraine is een bonzende hoofdpijn die zich uit in aanvallen. Vaak is de pijn zo erg dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Migraine wordt veroorzaakt door een ontregeling in de hersenstam.

Clusterhoofdpijn is een heftige hoofdpijn die voorkomt aan één kant van het hoofd. De hoofdpijn verschijnt, net als bij migraine, in een aanval. De aanvallen treden op in clusters, die enkele weken tot maanden kunnen duren. Het is een ingrijpende aandoening die gelukkig vrij zeldzaam is.

Spanningshoofdpijn omvat allerlei vormen van hoofdpijn, het is een verzamelterm voor ‘gewone’ hoofdpijn zonder duidelijke oorzaak. Wanneer je last hebt van spanningshoofdpijn ervaar je meestal een drukken of knellend gevoel in het hoofd. Spanningshoofdpijn hoeft niet veroorzaakt te worden door spanning of stress, ondanks dat de naam anders doet vermoeden.

TRIGGERPOINT RESET THERAPIE BIJ HOOFDPIJN

Loop jij al langdurig rond met hoofdpijnklachten die maar niet overgaan? Dan kan Triggerpoint Reset Therapie wellicht uitkomst bieden. Triggerpoint Reset Therapie is een behandeling zonder eindeloze oefeningen, naalden of manipulaties zoals kraken. Met zachte technieken zorgen we ervoor dat jouw klachten snel verdwijnen. Het is een revolutionaire therapie, waarbij het blijvend elimineren van triggerpoints (spierknopen) bij chronische pijn centraal staat. We gaan op zoek naar de onderliggende oorzaken, zodat ook deze aangepakt kunnen worden. Triggerpoints ontstaan namelijk nooit zomaar en niet zonder reden.

Het behandelen van alleen spieren is zelden de oplossing. Triggerpoint Reset Therapie staat voor een totaalaanpak: naast het behandelen van de triggerpoints met de nieuwste reset-technieken, ontvang je voorbereidende opdrachten en coaching. Daarnaast geven we je tools mee om thuis pijnvrij te blijven na het afronden van het traject.

Contact

Wil je eindelijk weer vrij kunnen bewegen zonder pijn?

Neem dan snel contact met ons op: 06 22 105 941 info@vrijbewegen.nl

Adres: Mossel 3, 1723 HZ Noord-Scharwoude

Vul het contactformulier in voor een gratis telefonisch consult om te bepalen of dit traject voor jouw klanten geschikt is!